Laden…

WordPress handmatig updaten? Lees het hier!

WordPress handmatig updaten? Je hebt een mooie WordPress website gemaakt nu is het belangrijk dat je ook af en toe een backup maakt van de website. Ook is het belangrijk om je WordPress website up to date te houden. Regelmatig komt er een nieuwe versie van WordPress en het is belangrijk om dit direct te doen, ook plugins en thema’s hebben regelmatig een update. Je kan dit op een paar manieren doen!

Backup maken WordPress.

Voordat we WordPress, de plugins en thema’s gaan updaten is het belangrijk dat we Backup maken van de website. Dit is belangrijk want mocht er iets mis gaan met het updaten dan kan je alles kwijt zijn. Ik gebruik altijd een plugin om simpel en snel een Backup te maken en op te slaan op je computer. Deze plugin heet “All in One Wp Migration”. Om dus een Backup te maken kan je deze downloaden in het admin gedeelte bij plugins. Heb je deze plugin eenmaal gedownload en geactiveerd dan staat er nu in het menu een nieuwe knop met All-in-One WP migration. Klik hier op en klik dan op exporteer naar bestand. De plugin gaat nu alle gegevens verzamelen en bestanden archiveren. Als dat klaar is klik je op download.

Backup maken WordPress

Dit bestandje is dus de gehele website en kan je ergens veilig opslaan. Mocht er nu iets fout gaan dan kan je een nieuwe WordPress installeren, de plugin All in One Wp Migration downloaden en dit bestandje importeren. De website staat dan weer online.

De plugin All-in-One Wp Migration is ook ontzettend handig als je je WordPress website wilt verhuizen naar een ander domein of hosting. Lees hier meer over. 

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

WordPress handmatig updaten?

Ga naar je admin gedeelte van je website en klik op Dashboard en dan updates. Hier staat dan een overzicht welke update klaar staan om te installeren. Niet alleen WordPress heeft af en toe een update maar ook plugins en thema’s zorg dat deze ook allemaal up to date zijn.  Mijn WordPress is al geüpdate en mijn thema ook, maar je ziet hier in de onderstaande afbeelding dat toevallig de plugin All in one Wp migration een update klaar heeft staan. Ik vink deze dan aan en klik op plugin bijwerken. Dit duurt een paar seconden.

Als jij meer updates hebt klaar staan let wel op dat je niet alles tegelijk doet, dus een nieuwe WordPress update doe je apart maar ook de plugins en thema’s doe je apart.

Wordpress handmatig updaten

Tot slot.

Dat was het eigenlijk, het is altijd belangrijk om dus een backup te maken van je website voordat je alles gaat updaten. Het is zelfs verstandig om bij elke download plugins/thema’s eerst een backup te maken. (doe ik ook niet, maar het is wel verstandig.)

Ik hoop dat je wat hebt aan dit artikel. Mocht je willen reageren dan kan dat onderaan deze pagina. 

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie