Laden…

Welk WordPress theme is gebruikt? Lees het hier!

Welk WordPress theme is gebruikt? Wist je dat waarschijnlijk 7 van de 10 website’s met CMS zijn gemaakt met WordPress? WordPress is de grootste CMS software wereldwijd betreft het maken en onderhouden van website’s. Waarschijnlijk heb jij ook al een WordPress website of wil je er één beginnen. Heb je nog geen website dan raad ik je aan deze pagina te lezen.

Je hebt je waarschijnlijk weleens afgevraagd “welk WordPress thema is dit” toen je een mooie website tegen kwam. Misschien wil je dit thema ook wel dan is het inderdaad wel makkelijk om te kijken welk thema dit is.

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
110 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

 

Welk WordPress theme is gebruikt?

Er is een handige website waar je kan kijken welk thema de website gebruikt. Hiervoor kan je naar What WordPress Theme is That? hier kan je de URL invullen van de website waar je het thema van wilt weten. Klik dan op het vergrootglas en je ziet het thema van deze website maar ook de plugins die die website gebruikt staan hier aangegeven. Zie hieronder het theme van deze website (op moment van schrijven, kan bij mij altijd weer veranderen. ) Je ziet hier duidelijk dat ik nu gebruik maak van het gratis Rocked theme. Deze kan je ook downloaden in het admin gedeelte van jouw WordPress website.

Welk WordPress theme is gebruikt

WordPress detected

Het kan ook gebeuren dat je een website invult en dat er dan staat: WordPress detected, but the specific theme details could not be determined. It is probably using a customized or proprietary theme. 

De website is wel met WordPress gemaakt maar waarschijnlijk hebben ze een eigen gemaakt thema/design. Ze kunnen dan natuurlijk niet aangeven welk thema dit is. Wel zullen de plugins die ze gebruiken zichtbaar zijn.

Alle thema’s die je opzoekt hoeven niet perse een gratis thema’s te zijn maar kunnen ook een betaald child thema zijn. Child thema’s zijn kant en klare premium thema’s die je heel goedkoop kan kopen en kan installeren. Deze vind je op themeforest.net.

welk wordpress thema is dat

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je een website invult maar dat de website helemaal niet met WordPress is gemaakt. Bijvoorbeeld Bol.com.

Welk WordPress theme is gebruikt

Tot slot.

Dus ben je benieuwd welk thema er gebruikt wordt bij een website die je opvalt ga dan naar What WordPress Theme is That? vul de url in en klik op het vergrootglas. Meer is het niet. Je kan natuurlijk ook in de broncode van de website kijken. (doe ik zelf altijd. ) Je ziet dan ergens in de code staan: https://sitetalk.nl/wp-content/themes/rocked/style.css?ver=5.3 Je ziet dan achter themes rocked staan. Dit moet je even Google-en en je hebt het thema. Nu nog de vraag of dit een gratis thema is of een betaald thema.

Bedankt voor het lezen van dit artikel, wil je reageren dan kan dat onderaan deze pagina. 

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
110 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie