Laden…

Wat doet de Hello Dolly WordPress plugin? Lees het hier!

Wat doet de Hello Dolly WordPress plugin? Als je WordPress installeert staan worden er ook altijd standaard 2 plugins geïnstalleerd. Akismet-Anti Spam en Hello Dolly. Akismet-Anti spam heeft een functie want deze houdt spam reacties tegen en is dus belangrijk om deze te gebruiken, maar de Hello Dolly Plugin staat er ook standaard op. Wat doet deze plugin?

Wat doet de Hello Dolly WordPress plugin?

De Hello Dolly plugin is een plugin gemaakt door Matt Mullenweg. Hij is één van de oprichters van WordPress. Als je WordPress voor de eerste keer gebruikt zal je denken wat moet ik met deze plugin. In de omschrijving van de plugin staat het volgende:

Dit is niet zomaar een plugin, deze plugin symboliseert de hoop en het enthousiasme van een hele generatie opgesomd en gezongen in twee beroemde woorden door Louis Armstrong: Hello, Dolly. Wanneer je de plugin activeert worden er willekeurige verses getoond uit Hello, Dolly rechts bovenaan je Dashboard op elke pagina.

Wat moet je hier nu mee! Nu weet je nog niks.

Nou ik kan je vertellen dat je hier ook echt niks mee kan. De Hello Dolly plugin heeft geen echte functie behalve dat het telkens een klein stukje tekst plaats rechts boven in je WordPress admin. Zie afbeelding.

Wat doet de Hello Dolly WordPress plugin

Er wordt dus elke keer een stukje uit het nummer Hello Dolly van Louis Armstrong getoond.

De plugin is één van de oudste WordPress plugins en werd uitgebracht in 2004 toen WordPress 1.2 werd uitgebracht. Dit was de versie waar het voor het eerste mogelijk werd om plugin te downloaden en te installeren. In die tijd werden 5 standaard plugins geïnstalleerd wanneer je een nieuwe WordPress installeerde.

Op de vraag “Wat doet de Hello Dolly WordPress plugin? is het antwoord eigenlijk helemaal niks behalve dat stukje tekst. Het is meer een symbool of een soort van reminder aan het verleden van WordPress.

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

Kan ik Hello Dolly verwijderen?

Het antwoord hierop is, ja ik verwijder deze gelijk als ik net een nieuwe WordPress installeer. ( heb deze net even geïnstalleerd om een screenshot te maken, maar ga deze gelijk weer verwijderen) De plugin heeft helemaal geen toegevoegde waarde voor je website dus kan je gewoon verwijderen. De plugin Akismet-Anti spam laat ik wel altijd staan ook al gebruik ik deze niet altijd. Pas als een website veel bezoekers en spam reacties krijgt activeer ik deze plugin.

Tot zover dit artikel, ik hoop dat er wat aan had. Lees hier alle plugins die ik op dit moment gebruik op deze website. 

Wil je graag reageren op dit artikel dan kan dit onderaan deze pagina. 

Deel dit bericht:

Geef een reactie