Laden…

Permalinks aanpassen WordPress? Lees hier hoe en waarom!

Permalinks aanpassen WordPress? Op deze pagina ga ik je alles uitleggen wat permalinks zijn, hoe je ze kan aanpassen en waarom je ze moet aanpassen. (hoeft niet) maar het ziet er beter uit en is beter voor de SEO van je website.

Permalinks aanpassen WordPress? 

Wat zijn permalinks?

Als je net een WordPress website bent begonnen zie vaak lelijke link van je berichten die je publiceert. Met WordPress krijg je de mogelijkheid om een aangepaste URL te maken voor je permalinks en archieven. Een mooie aangepaste URL van je berichten kunnen de bruikbaarheid en  compatibiliteit van je links verbeteren ook ziet het veel mooier uit. Je hebt keuze om 7 soorten permalinks te gebruiken.

Hieronder een afbeelding van Sitetalk.nl permalinks.

Permalinks aanpassen WordPress

Hoe pas je permalinks aan?

Je ziet al in de bovenstaande afbeelding dat ik heb gekozen voor berichtnaam als permalink. Dit betekent dat als je een nieuw bericht en een titel invoert dit de permalink wordt. Zoals met dit bericht is dat https://sitetalk.nl/permalinks-aanpassen-wordpress omdat mijn titel “permalinks aanpassen WordPress” is word automatisch de link zoals de titel. Standaard staat deze op jaar, maand, dag en naam van bericht en ziet er dan zo uit: https://sitetalk.nl/2019/12/12/permalinks-aanpassen-wordpress. Zeg nou zelf wat is mooier:

https://sitetalk.nl/permalinks-aanpassen-wordpress
Of
https://sitetalk.nl/2019/12/12/permalinks-aanpassen-wordpress

Daarnaast is het beter voor de SEO van je website want het is voor Google gelijk te zien waar je bericht over gaat.

Het instellen van je Permalinks is zeer eenvoudig. Je klikt op instellingen en dan op permalinks. Je krijgt nu de bovenstaande afbeelding te zien. Zet deze op berichtnaam en klik op wijzigingen opslaan. Meer is het niet. Je kan ook kiezen voor aangepaste structuur en kan je met de beschikbare tags zelf een mooie url maken maar beter is gewoon op berichtnaam zetten. Of je moet een grote nieuws website hebben waar je graag de datum laat zien in de URL.

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

Redirect.

Je zou denk dat als je al even met je WordPress website bezig bent en nu alle permalinks aan het aanpassen bent dat de oude links van je website een fout melding krijgen. En dat is niet goed voor je ranking in Google. Gelukkig is WordPress een super CMS en redirect dit automatisch. Je hoeft dus niks te doen. (check dit voor de zekerheid even na door op een link te klikken)

Tot slot.

Het aanpassen van je permalink kan dus erg belangrijk zijn.  Je links zien er voor mooier uit wat weer beter is voor je bezoekers. Daarnaast staan altijd je zoekwoorden van je titel in de URL wat dan ook weer beter is voor Google. Al met al is het veranderen van permalinks wel belangrijk.

Bedankt voor het lezen van dit artikel, wil graag reageren op dit artikel dan kan dat onderaan deze pagina. 

Deel dit bericht:

Geef een reactie