Laden…

Meer likes op Facebook gratis? Lees hier wat je kan doen!

Meer likes op Facebook gratis? Je Facebook pagina laten groeien is natuurlijk ook goed voor je website, alle fans op je Facebook pagina kan je elke dag weer terug sturen naar je website voor bijvoorbeeld een nieuw product, een leuke actie of een nieuwe blog post. Sitetalk.nl heeft ook een Facebook pagina waar ik elke keer als ik een nieuw blog bericht klaar heb deze deel. Dit is eigenlijk het enige wat ik nu doe met Facebook maar daardoor krijg ik wel weer bezoekers op mijn website.  Op deze pagina 6 tips die je moet doen om meer likes te krijgen.

Meer likes op Facebook gratis?

Het is dus belangrijk dat je meer Facebook likes krijgt omdat je klanten net als bij een nieuwsbrief kan terug sturen naar je website en wellicht weer een nieuwe klant krijgt. Hieronder mijn 6 tips om meer likes op je Facebook pagina te krijgen.

Tip 1. Unieke Url.

Als je 25 likes of meer hebt kan je je url aanpassen. De URL maakt het eenvoudiger voor (niet)fans om je pagina te bereiken en te onthouden. Ook wordt Een Facebook pagina met een goede URL en naam beter gevonden in de zoekmachine. Dus meer likes!

Tip 2. Verras je Facebook fans.

Plaats alleen berichten die de fans van je pagina, je doelgroep, interessant vinden. Voorkom dat je veel berichten met aanbiedingen plaatst, doe iets leuk en maak er een foto of video van. Verras je leden tussen de berichten door met een leuk spontaan bericht. Deze berichten worden veel geliket. De likes van dit bericht kan je bekijken, je kan dan gelijk zien wie er al lid is van de pagina en wie niet. Wie nog geen lid is kan je dan uitnodigen om je Facebook pagina te liken.

Als je een bericht hebt geplaatst op Facebook en het bericht is 5 of meer keer geliked. Dan kan je al die mensen die je pagina nog niet geliked hebben uitnodigen om je Facebook pagina te liken Klik dan op de likes onder het bericht, naast de personen die het bericht hebben geliket staat of je ze kan uitnodigen, als ze al lid zijn staat er vind ik niet meer leuk.

Tip 3. Hashtags

Gebruik in elk bericht dat je schrijft een hashtag met categorie. Dit is goed voor Google en Facebook. Bijv. als je schoenen verkoopt en je schrijft een bericht over de nieuwste nike schoenen. Schrijf dan achter je bericht #nike #nikeschoenen #schoenen. Zo kunnen mensen berichten over onderwerpen vinden die hen interesseren.

Tip 4 Vermeld Facebook pagina overal

Het is simpel maar erg belangrijk als je meer Facebook likes wilt hebben, vermeld je Facebook pagina overal, op je website, op je visite kaartje, in de footer van je nieuwsbrief, ook op je profiel pagina van Facebook, je Twitter, Linkedin en Instagram. Overal waar je je Facebookpagina kan promoten, doe het gewoon, je zal zien dat je weer meer likes zal krijgen.

Tip 5. Stel vragen op je Facebook pagina.

Ook weer een simpele tip die veel likes kan opleveren, dit komt omdat er altijd leden zijn die reageren, iedere keer als er wordt gereageerd op een vraag gaat je bericht weer omhoog en gaan andere leden het steeds meer volgen. Het stellen van vragen zorgt zonder twijfel voor meer interactie. Val niet in de valkuil van het alleen maar vertellen wat jij doet en biedt. Ga met je fans in gesprek.

Tip 6. Facebook Like Box.

Je wilt meer likes omdat je deze mensen weer kunt sturen naar je website. Maar het is natuurlijk ook goed als je bezoekers van je website naar je Facebook pagina te sturen. Als je een WordPress website hebt kan je natuurlijk een Facebook like Box plaatsten op je website. Bezoekers kunnen dan direct je Facebook pagina liken. Op deze pagina leg ik je uit hoe je een Facebook like box op je website moet zetten.

Meer likes op Facebook gratis

Tot slot

Tot zover mijn 6 tips om meer Facebook likes te krijgen, natuurlijk zijn er meer manieren om meer likes te krijgen. Je kan al je vrienden uitnodigen maar ook deze vrienden vragen of ze jou pagina willen delen met hun vrienden, dat kan al lekker oplopen. Je kan ook een nieuwsbrief sturen naar al je nieuwsbrief leden en vragen of ze je pagina willen liken. Nog een goede manier is adverteren op Facebook. Facebook is in 2020 omlaag gegaan met de tarieven om te adverteren, hiermee kan je dus snel Facebook likes krijgen. Het is niet Gratis maar wel lucratief.

Bedankt voor het lezen van dit bericht, wil je graag reageren dan kan dat onderaan deze pagina. 

Deel dit bericht:

Geef een reactie