Laden…

Lokaal scoren met WordPress? Het wordt steeds belangrijker!

Lokaal scoren met WordPress? Niet alleen dit jaar maar ook volgend jaar wordt het weer heel belangrijk om lokaal te scoren in Google. Dit betekent dat als je een lokaal bedrijf hebt bijv. een kapper dat het belangrijk is dat je bovenaan staat als mensen zoeken naar een kapper in de buurt. Bijv kapper Breda. Steeds meer mensen gaan lokaal zoeken in Google. Maar hoe zorg je er nu voor dat je lokaal gevonden wordt met een WordPress website. Dat ga ik je hier uitleggen…

Lokaal scoren met WordPress?

Tip 1. Google My business.

Voordat je begint met het aanpassen van je WordPress website is het belangrijk je bedrijf aan te melden bij Google My Business. Bij Google my Business kan je een bedrijfsprofiel toevoegen die weergegeven wordt als mensen op Google zoeken naar je bedrijf of vergelijkbare bedrijven.

Het volgende kan je allemaal invoeren bij Google My Business?

  1. Adresgegevens
  2. Contactgegevens
  3. Openingstijden
  4. Reviews
  5. Foto’s
  6. Links naar je pagina

Lokaal scoren met WordPress

Tip 2: NAW gegevens toevoegen aan website.

Heb je je naam adres en woonplaats nog niet op je website staan! Dan moet je dit ook direct even doen. Dit kan in de Contact pagina van je WordPress website maar doe dit ook in de Footer van je website door de Widget tekst te slepen naar je footer en daarin je NAW gegevens in te vullen.

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk divi themes>>
Lees meer over Divi

Tip 3: Lokale SEO.

SEO staat voor Search Engine Optimization of te wel zoekmachine optimalisatie. Je content is een heel erg belangrijk onderdeel als het gaat om SEO. Wil je dus echt online scoren met je website maak dan een nieuwe pagina en vul de zoekwoorden in waar je lokaal op gevonden wilt worden. De pagina kan je dus kapper Breda zijn, of webdesign Amsterdam.

Schrijf op deze pagina alles over je bedrijf en gebruik ook de zoekwoorden in je content en in je afbeeldingen. Het is belangrijk om ook de gratis plugin Yoast SEO te downloaden, hiermee kan je bij elke pagina kijken of de SEO goed is. Dit doe je door onderaan de editor van je pagina alle rode bolletjes groen te maken. Zie hieronder hoe ik het invul als ik lokaal wil scoren in Etten-leur.

Focus keyphrase:
Lokaal scoren met WordPress Etten-leur!

SEO titel:
Bijv. Lokaal scoren met WordPress Etten-leur! Lees er alles over. 

Meta-Omschrijving:
Lokaal scoren met WordPress Etten-leur! Wil je graag lokaal gevonden worden in Google? Volg dan deze 4 tips en leer hoe je kan scoren met Google. 

Zo gaat het er dus uitzien in Google als mensen nu gaan zoeken naar lokaal scoren met WordPress Etten-leur. Je ziet dat ik in alle 3 de formulieren dezelfde zoekwoorden zet. Google weet dus nu precies dat ik met deze zoekwoorden gevonden wil worden. Als je nu nog een mooie tekst maakt van minimaal 300 woorden met een paar keer weer die zoekwoorden heb je grote kans dat je in ieder geval al op de eerst pagina staat in Google als mensen je lokaal gaan zoeken. Dus met de gratis plugin Yoast SEO kan je dit zelf invullen. Zie hieronder een voorbeeld van deze pagina.

lokaal scoren in Google

 

Tip 4: Linkbuilding.

Linkbuilding is ook erg belangrijk als je lokaal wilt scoren. Je kan bijvoorbeeld andere lokale bedrijven zoeken en vragen of ze een link willen ruilen met jou website. Je kan natuurlijk naast je bedrijfswebsite ook een eigen blog maken of op gastblogs gaan schrijven over je bedrijf. Gebruik dan dezelfde zoekwoorden en maak daar een link van naar je eigen website.

Eindresultaat deze pagina is een nummer 1 plek in Google van de 55.400 zoekresultaten. Zie afbeelding hieronder. 

nummer 1 in google met de zoekwoorden lokaal scoren met WordPress

Conclusie.

Als je deze 4 tips uitvoert zal je snel zien dan je website online en lokaal steeds beter zichtbaar wordt. Je moet hier natuurlijk wel geduld voor hebben want SEO kan wel een tijdje duren. Als je deze stappen goed opvolgt staat je niet gelijk lokaal bovenaan in Google. Dit heeft echt tijd nodig!! Ik wens je verder nog veel succes met de Lokale SEO en hoop dat je binnenkort hoger staat in Google en dus meer bezoekers krijgt.

Wil je graag reageren op dit artikel? Dan kan je onderaan deze pagina een reactie plaatsen. 

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk divi themes>>
Lees meer over Divi
Deel dit bericht:

Geef een reactie