Laden…

Lokaal scoren met WordPress? Het wordt steeds belangrijker!

Lokaal scoren met WordPress? Niet alleen dit jaar maar ook volgend jaar wordt het weer heel belangrijk om lokaal te scoren in Google. Dit betekent dat als je een lokaal bedrijf hebt, bijvoorbeeld een webdesign bureau, dat het belangrijk is dat je bovenaan staat als mensen zoeken naar een webdesigner in de buurt. Bijvoorbeeld: webdesign Breda of webdesigner Amsterdam. Steeds meer mensen gaan lokaal zoeken in Google. Maar hoe zorg je er nu voor dat je lokaal gevonden wordt met een WordPress website? Dat ga ik je hier tot in detail uitleggen…

Lokaal scoren met WordPress?

Tip 1. Google My business.

Voordat je begint met het aanpassen van je WordPress website, is het belangrijk je bedrijf aan te melden bij Google My Business. Bij Google My Business kan je een bedrijfsprofiel toevoegen die weergegeven wordt als mensen op Google zoeken naar je bedrijf of vergelijkbare bedrijven.

Het volgende kan je allemaal invoeren bij Google My Business?

  1. Adresgegevens
  2. Contactgegevens
  3. Openingstijden
  4. Reviews
  5. Foto’s
  6. Links naar je pagina

Lokaal scoren met WordPress

Tip 2: NAW gegevens toevoegen aan website.

Heb je je naam adres en woonplaats nog niet op je website staan! Dan moet je dit ook direct even doen. Dit kan in de Contact pagina van je WordPress website maar doe dit ook in de footer (dit is het gedeelte onderaan de website) door de Widget tekst te slepen naar je footer en daarin je NAW gegevens in te vullen.

Divi theme & Divi Builder:

Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar! 
De mooiste Divi themes >>

Lees meer over Divi

Tip 3: Lokale SEO.

SEO staat voor Search Engine Optimization of te wel zoekmachine optimalisatie. Je content is een heel erg belangrijk onderdeel als het gaat om SEO. Wil je dus echt online scoren met je website maak dan een nieuwe pagina en vul de zoekwoorden in waar je lokaal op gevonden wilt worden. De pagina kan dan dus Webdesigner Breda zijn, of webdesign Amsterdam.

Schrijf op deze pagina alles over je bedrijf en gebruik ook de zoekwoorden in je content en in je afbeeldingen. Het is belangrijk om ook de gratis plugin Yoast SEO te downloaden, hiermee kan je bij elke pagina kijken of de SEO goed is. Dit doe je door onderaan de editor van je pagina alle rode bolletjes groen te maken. Zie hieronder hoe ik het invul als ik lokaal wil scoren in Amsterdam.

Focus keyphrase:
Lokaal scoren met WordPress Amsterdam!

SEO titel:
Bijvoorbeeld: Lokaal scoren met WordPress Amsterdam! Lees er alles over. 

Meta-Omschrijving:
Lokaal scoren met WordPress Amsterdam! Wil je graag lokaal gevonden worden in Google? Volg dan deze 4 tips en leer hoe je kan scoren met Google. 

Zo gaat het er dus uitzien in Google als mensen nu gaan zoeken naar lokaal scoren met WordPress Amsterdam. Je ziet dat ik in alle 3 de formulieren dezelfde zoekwoorden zet. Google weet dus nu precies dat ik met deze zoekwoorden gevonden wil worden. Als je nu nog een mooie tekst maakt van minimaal 300 woorden met een paar keer weer die zoekwoorden heb je grote kans dat je in ieder geval al op de eerst pagina staat in Google als mensen je lokaal gaan zoeken. Dus met de gratis plugin Yoast SEO kan je dit zelf invullen. Zie hieronder een voorbeeld van deze pagina.

 

lokaal scoren in Google

 

Tip 4: Linkbuilding.

Linkbuilding is ook erg belangrijk als je lokaal wilt scoren. Je kan bijvoorbeeld andere lokale bedrijven zoeken en vragen of ze een link willen ruilen met jouw website. Je kan natuurlijk naast je bedrijfswebsite ook een eigen blog maken of op gastblogs gaan schrijven over je bedrijf. Gebruik dan dezelfde zoekwoorden en maak daar een link van naar je eigen website. Wil je snel goed gevonden worden in Google? Dan kan je er ook voor kiezen om tegen betaling links op andere websites te laten plaatsen. Zelf hebben wij hele goede ervaringen met het bedrijf GoedBegin. Voor maar €2,75 plaats je een link via hen op een website naar keuze. Maak hier een account aan.

 

Eindresultaat deze pagina is een nummer 1 plek in Google van de 55.400 zoekresultaten. Zie afbeelding hieronder. 

nummer 1 in google met de zoekwoorden lokaal scoren met WordPress

Conclusie?

Als je deze 4 tips uitvoert zal je snel zien dan je website online en lokaal steeds beter zichtbaar wordt. Je moet hier natuurlijk wel geduld voor hebben want SEO kan wel een tijdje duren. Als je deze stappen goed opvolgt staat je niet gelijk lokaal bovenaan in Google. Dit heeft echt tijd nodig!! Ik wens je verder nog veel succes met de Lokale SEO en hoop dat je binnenkort hoger staat in Google en dus meer bezoekers krijgt.

 

Wil je graag reageren op dit artikel? Dan kan je onderaan deze pagina een reactie plaatsen. 

Deel dit bericht:

Geef een reactie