Laden…

Inhoudsopgave plugin WordPress? Lees het hier

Inhoudsopgave plugin WordPress? Schrijf je vaak lange teksten op je website dan is het zeker handig om een inhoudsopgave te plaatsen op lange pagina’s. Dit is makkelijk voor je bezoeker want deze zien gelijk een mooi overzicht van waar je pagina allemaal over gaat. Ik gebruik het zelf ook op deze website omdat mijn teksten vaak langer zijn dan 600 woorden. Op deze pagina alles over de inhoudsopgave plugin die ik gebruik.

Inhoudsopgave plugin WordPress?

Elke keer als je een nieuwe alinea met een nieuwe titel begint, komt de titel van deze alinea in de inhoudsopgave te staan. Handig voor jou maar ook voor je bezoekers. De plugin die ik gebruik is de plugin Easy Table of Contents. Eén van de beste plugins als het gaat om inhoudsopgaves, je kan alles aanpassen met deze plugin; de kleur van de inhoudsopgave; op welke pagina’s de inhoudsopgave te zien moet worden en ook vanaf hoeveel titels de inhoudsopgave pas zichtbaar moet zijn. (voor kleine teksten heeft het geen zin om een inhoudsopgave te plaatsen).

Hierboven zie je een voorbeeld van de inhoudsopgave van deze pagina. Elke keer als ik een nieuwe titel plaats op deze pagina komt dit in de inhoudsopgave te staan. Dit verschilt per titel want je kan titels maken met H1, H2, H3, H4, H5 en H6 Koptekst. Bovenaan deze alinea zie je de koptekst H2 inhoudsopgave plugin WordPress staan. Hieronder begin ik een nieuwe alinea met koptekst H3 Inhoudsgave plugin installeren.

Divi theme & Divi BuilderBij Elegant Themes ontvang je meer dan
110 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

 

De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

Inhoudsgave plugin installeren

Je ziet nu in de inhoudsopgave dat deze titel onder de titel inhoudsopgave plugin WordPress staat. Dus elke titel die je maakt komt in de inhoudsopgave te staan. Je kan zelf bepalen welke titels zichtbaar moeten zijn in de inhoudsopgave.

Laten we nu de plugin gaan installeren.

Om deze handige plugin te installeren moet je naar het admin gedeelte van je website. Klik dan op plugins -> nieuwe plugin. Vul dan in bij plugins zoeken… Easy Table of Contents. Je ziet nu de onderstaande zoekresultaten.  Klik hier op nu installeren bij de plugin Easy Table of contents en daarna op activeren.

Inhoudsopgave plugin WordPress

 

Instellingen plugin.

De plugin is nu geïnstalleerd op je WordPress website, nu kan je zelf de instellingen aanpassen. Klik hiervoor op instellingen en dan inhoudsopgave. Je ziet nu een pagina waar je de instellingen van de plugin kan aanpassen. Je kan hier kiezen op welke soorten pagina’s de inhoudsopgave zichtbaar moet zijn, of na hoeveel titels de inhoudsopgave pas zichtbaar mag zijn. Ook kan je op deze pagina alle kleuren aanpassen. Scroll de pagina gewoon lekker door en vul het in zoals je zelf wilt. Als dit eenmaal klaar is dan staat als het goed is de inhoudsopgave online. (dit kan je zien op een pagina of blog bericht met veel tekst.)

Als je eenmaal een nieuwe pagina of blog bericht gaat maken staat er onderaan de editor ook nog een formulier, hiermee kan je de inhoudsopgave ook uit zetten en koppen (titels) uitsluiten voor de inhoudsopgave.

Divi theme & Divi BuilderBij Elegant Themes ontvang je meer dan
110 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

 

De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

Tot slot

Er zijn natuurlijk nog meer plugins waarmee je een inhoudsopgave kan maken, maar deze plugin gebruik ik zelf ook en vind ik het gewoon fijn. Meestal plaats ik de inhoudsopgave pas als ik meer dan 5 titels heb en meer dan 600 woorden. Met plugins kan je je website flink uitbreiden, op dit moment gebruik ik voor deze website ongeveer 20 plugins.

Bekijk hier alle plugins die ik gebruik voor deze website. 

 

Bedankt voor het lezen, ik hoop dat je er iets aan hebt. Wil je graag reageren op dit artikel dan kan dit onderaan deze pagina. 

Deel dit bericht:

Geef een reactie