Laden…

Hoe WordPress thema installeren?

Hoe WordPress thema installeren? Je hebt een domeinnaam en hosting, je hebt waarschijnlijk ook WordPress geïnstalleerd en nu wil je een mooie thema installeren die je website veel mooier maakt. Dit kan op 3 manieren, een gratis thema installeren, een betaald thema installeren of zelf een mooi thema maken. Op deze pagina leg ik je dit allemaal uit.

Hoe WordPress thema installeren?

Je kan de WordPress website zo mooi maken als je zelf wilt, je kan het uitbreiden met de leukste plugins maar er zijn ook duizenden opties voor een thema die precies bij je bedrijf passen. Laten we beginnen met de Duizenden GRATIS WordPress thema’s

Hoe WordPress thema installerenGratis WordPress thema installeren?

Als je in Google gaat zoeken naar gratis mooie thema’s voor WordPress kom je al duizenden mooie thema’s die je direct kan downloaden en kan installeren in het admin gedeelte van je website. Wat je ook kan doen is naar het dashboard van je website gaan en klikken op weergave -> Thema’s -> nieuwe toevoegen. Klik dan op populair en je ziet allemaal mooie thema’s die je direct kan installeren. Kies er één uit en klik op installeren en op activeren. Je nieuwe gratis WordPress thema staat nu online. Ik heb ook een mooi artikel geschreven met de mooiste gratis WordPress thema’s. Lees deze hier.

Betaald WordPress thema installeren?

Ook is het mogelijk om een professioneel thema te kopen. Deze design’s/thema’s zijn gemaakt door professionele webdesigner die veel weten over  programmeren en PHP. Ook webdesign bureau’s gebruiken deze methode om een mooie website te maken voor hun klanten. Een mooie professioneel WordPress thema kost tussen de $ 30,- / $ 60,- dollar en kan je bestellen op de website van Themeforest.net. Ook hier is er keuze uit duizenden mooie professionele WordPress thema’s maar ook kan je op deze website super handige WordPress plugins vinden waarmee je je website kan uitbreiden.

Om een mooi thema uit te zoeken moet je dus naar de website van Themeforest, je kies er één uit die precies bij je idee past, je betaald deze en je kan het thema direct downloaden. Om het design te installeren moet je naar het admin gedeelte van je website, je klikt dan op weergave -> thema’s -> nieuwe toevoegen -> thema uploaden. Het bestandje wat je net hebt gekocht en hebt gedownload moet je hier uploaden. Het nieuwe thema is nu geïnstalleerd.  Het kan zijn dat je nog wat instellingen moet aanpassen, meestal zie je dat als je naar weergave gaat, je kan hier zien welke plugin je nog kan downloaden maar ook kan je bij customizer je thema helemaal aanpassen.

Zelf een thema maken?

En als laatste kan je er nog voor kiezen om zelf een thema te maken. Dit vind ik persoonlijk misschien de beste keuze want je kan de website precies zo maken zoals je zelf wilt, daarnaast heb je ook uniek design. Hoe maak je een eigen design voor je WordPress website? Heel simpel en één van de meest gebruikte manieren is DIVI. Divi is een thema die je zelf kan aanpassen. Het werkt hetzelfde als een thema kopen maar dan kan je met een live builder de website aanpassen. Divi is de meest verkochte thema van de wereld, het is niet duur en er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Daarnaast is het niet moeilijk. Ook hier heb ik een mooi pagina review over geschreven, deze kan je hier lezen.

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
110 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

Hieronder nog een leuke video om te kijken hoe Divi werkt en of het iets voor jou is.

Tot slot.

To zover het artikel “Hoe WordPress thema installeren”. Eigenlijk zijn er 4 manieren, je kan het natuurlijk ook uitbesteden. Er wordt dan een mooi design gemaakt die ook nog eens voor je geïnstalleerd wordt. Dit doen ontzettend veel webdesigners en waarschijnlijk gebruiken zij ook Divi Theme. (hier betaal je dan ook een hoop geld voor) Als je net begint met een WordPress website raad ik je aan om eerst een Gratis WordPress thema te proberen. Je krijgt automatisch meer ervaring met WordPress en kan later gewoon een nieuw thema installeren of zelf maken.

Bedankt voor het lezen, wil je graag reageren op dit artikel dan kan dat onderaan deze pagina.

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
110 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

Heb je ergens een mooie website gezien en wil je graag weten wel thema dit is, klik dan hier.

Deel dit bericht:

Geef een reactie