Laden…

Hoe WordPress site verhuizen? Lees hier hoe je simpel je WordPress website kan verhuizen!

Hoe WordPress site verhuizen? Je wilt je WordPress website verhuizen naar een andere server of misschien heb je wel een ander domeinnaam en wil je de website daar graag opzetten. Lees dan hier wat je precies moet doen.

Hoe WordPress site verhuizen naar een andere server?

Je hebt misschien een andere hosting partij gevonden die een stuk goedkoper is en wil graag je website verhuizen inclusief domeinnaam. Dit wat je moet doen.

Website bestand maken.

Het werkt heel simpel, als je je website wilt verhuizen is het het makkelijkst als je de plugin All in One Wp migration download in de admin gedeelte van je website. Als je deze hebt gedownload en hebt geïnstalleerd staat er in het menu van je admin een nieuwe knop met All in one WP migration. Als je hier op klikt zien je de onderstaande afbeelding.

Hoe wordpress site verhuizen

Klik hier op Exporteer naar en kies voor een bestand. Deze moet je al het klaar opslaan op je bureaublad van je computer.

Ik gebruik zelf de hosting van Versio.nl omdat dit niet alleen goedkoop is maar ook gewoon goed. Wil je dus je website verhuizen naar goedkopere hosting? Kies dan voor Versio.nl 

Domeinnaam verhuizen.

Je hebt nu de website klaar staan om over te zetten, maar je moet ook nog even het domeinnaam verhuizen. Je kan bij je hostingprovider de verhuiscode aanvragen voor je domeinnaam, dit heet ook wel EPP code. Als je deze code eenmaal hebt kan je het domeinnaam verhuizen.

domeinnaam verhuizen verhuiscode

Dit is eigenlijk hetzelfde als registreren maar als je dit domeinnaam invult staat er waarschijnlijk al dat deze bezet is. En daar is de verhuiscode voor. Je ziet waarschijnlijk als je het domeinnaam wilt bestellen ook een knop met verhuizen. Je klikt hierop en vult de verhuiscode. Je kan nu verder met je bestelling en eventueel ook de nieuwe hosting bestellen. Je hebt nu dus je domeinnaam verhuisd en nieuwe hosting waar je je website op gaat zetten. We gaan nu je website installeren.

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

 

Hoe WordPress site verhuizen?

Ok, je hebt nu het bestandje via All in one WP migration, je domeinnaam verhuisd en nieuwe hosting. (verwijder de oude hosting nog niet mocht het niet goed gaan, anders ben je alles kwijt. ) Wat je nu moet doen is een nieuwe verse WordPress installeren op je nieuwe server. Als je niet weet hoe dat moet lees dan deze pagina en kom daarna weer terug op deze pagina.

Heb je eenmaal een nieuwe WordPress geïnstalleerd, ga dan naar het admin gedeelte en download je ook weer de plugin All in One WP Migration. Klik nu op importeer, voeg het bestandje toe en klik op installeren. Als dit klaar is is je website als het goed is online. Als je hetzelfde domeinnaam hebt hoef je verder niks te doen maar als je er voor hebt gekozen om een ander domeinnaam te gebruiken is het belangrijk dat je het oude domeinnaam ook houdt en deze 301-redirect naar het nieuwe domeinnaam. Ook kan het zijn dat een aantal oude links niet meer werken omdat deze naar het oude domeinnaam gaan. Dit moet je nog even goed nakijken.

Maar heb je hetzelfde domeinnaam dan moet alles nu gelijk goed staan.

Video WordPress website overzetten

Tot slot.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je WordPress website te verhuizen, maar dit gebruik ik ook altijd en vind ik echt het makkelijkste. Ik hoop dat het je hiermee ook gaat lukken, mocht je vragen hebben dan kan je altijd je vraag stellen in de helpdesk.

Ik gebruik zelf de hosting van Versio.nl omdat dit niet alleen goedkoop is maar ook gewoon goed. Wil je dus je website verhuizen naar goedkopere hosting? Kies dan voor Versio.nl 

Wil je graag reageren op dit artikel dan kan dit hieronder. Dit bericht delen op Facebook wordt erg gewaardeerd. Bedankt voor het lezen en veel succes met het verhuizen. 

Deel dit bericht:

Geef een reactie