Laden…

Divi theme review? Het populairste premium thema op dit moment!

Divi theme review? Wil jij een premium thema of wil je zelf het design van je website zelf maken. Met Divi Theme kan het alle twee, je kan kiezen uit 110 mooie thema’s voor je WordPress website maar je kan ook zelf het design maken met de Divi Builder. Op deze pagina alles over het meest verkochte thema van de wereld.

Divi theme review?

Divi theme review

Ben je al bekend met WordPress en heb je al een WordPress website met eigen thema, dan is het nu tijd om dit te veranderen in een premium thema of eigen design. Veel professionele webdesigners zijn je al voor en gebruiken Divi om designs maken voor hun klanten waar ze waarschijnlijk een hoog bedrag voor betalen, maar als je verder leest op deze pagina kan je dit helemaal zelf.

Ben je nog niet bekend met WordPress maar wil je wel graag aan de slag met WordPress. Lees dan hier hoe je zelf een website kan bouwen met WordPress. Denk je dat je genoeg ervaring hebt met WordPress dan kan je aan de slag met Divi en je eigen professionele design maken voor je bedrijf of hobby.


Divi theme & Divi Builder:

Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
110 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

De mooiste Divi themes >>

Wat is divi?

Zoals gezegd is Divi het meesterwerk van Elegant Themes. Het thema wordt ook wel een mega thema genoemd. Met andere woorden, het lijkt veel op een standaard WordPress thema, maar dan beter en groter … veel groter.

Kortom, ongeacht het type site dat je wilt bouwen (en ongeacht het ontwerp), Divi belooft dat het de klus aankan.

Toen Divi werd gemaakt is er vooral veel gedacht aan beginners die graag een website willen maken, hierdoor is het doelgroep natuurlijk groter. Het is zo gebouwd dat zelfs een complete beginner het heel snel onder de knie kan krijgen. Maar ook professionele webdesigners zijn ontzettend blij met dit thema en gebruiken het veel om een professionele website’s te maken voor hun klanten. Al met al is iedereen blij met Divi en daarom ook het meest verkochte thema wereldwijd.

In een notendop:

 • Divi is een volledig functioneel WordPress thema dat meteen werkt. Er is geen specifieke installatieprocedure nodig die verder gaat dan wat je met een ander WordPress thema zou moeten doen.
 • Het vereist geen WordPress code ervaring of vaardigheden voor het bouwen van websites. Voor het grootste deel is elke aanpassing beschikbaar via een handige gebruikersinterface.
 • Je kan het grootste deel van je aanpassingen direct aan de front end uitvoeren. Dit betekent dat in plaats van je af te vragen hoe je aanpassingen er op de live site uit zullen zien, kan je dit direct realtime zien.
 • Hiermee kan je vrijwel elk denkbaar type ontwerp of layout maken, terwijl je nog steeds hetzelfde thema gebruikt.

Het maken van elk ontwerp is eigenlijk het belangrijkste kenmerk van Divi. Met andere woorden, Divi heeft niet per se een specifiek ontwerp.  Je koopt dus geen design maar een website builder. Wil je wel een premium theme gebruiken en niet zelf een design maken dan heeft Divi er 110 die je met één klik op de knop kunt installeren.

review divi elegant themes

Hoe maak je een mooie WordPress website met Divi.

Aangezien Divi een premium thema is kun je deze niet vinden via de standaardthema map in het admin gedeelte van je website. In plaats daarvan moet je naar de website van Elegante themes gaan,  lid worden van deze club en je eigen ZIP-bestand met het thema downloaden.

Voor maar $ 89,- dollar ben je al lid van de club en kan je onbeperkt aantal website’s maken of installeren. Klik hier om direct te beginnen. 

Als je het ZIP-bestand hebt ontvangen installeer je het thema zoals je elk ander thema installeert. Via de admin van je WordPress site ga je naar Weergave -> Thema’s ->Nieuw toevoegen -> Thema uploaden.

Als je klaar bent met de installatie en het thema hebt geactiveerd kan je doorgaan naar de hoofdinstellingen van het thema. Divi heeft een eigen menu in de hoofd zijbalk in het admin gedeelte.

divi thema wordpress review

Er zijn zeker veel dingen die je daar kunt aanpassen, maar als je niet de moeite neemt om alles te doorlopen wat je eigenlijk niet hoeft te doen, kan je gelijk beginnen.

Je hebt nu Divi geïnstalleerd, het enige wat je nu moet doen is de onderstaande video kijken en leren hoe je een professionele website maakt met Divi.

Video eigen design maken met Divi.

De video hieronder in gemaakt door de Nederlander Ferdy Korpershoek die een echte expert is met Divi. Internationaal bekend met zijn video’s en een groot Youtube kanaal. De video is wel in het Engels maar is wel een video die je alles precies uitlegt en maar liefst al meer dan 900.000 keer bekeken is. Hieronder de video.

Interessante functies in Divi

Zoals ik al eerder zei, het grootste verkoopargument van Divi is dat het een alles-in-één oplossing is voor het bouwen van een website ontwerp dat je nodig hebt. En het biedt ook een mooi pakket aan functionaliteit.

Ik heb hier al een aantal van opgesomd maar ik wil je hier een uitgebreidere lijst geven zodat je je kunt realiseren hoeveel functies Divi echt heeft:

 • Je kunt je website realtime ontwerpen/bouwen. Er is een live preview van alles wat je doet. Het is niet nodig om op sommige instellingenpagina een formulier in te vullen, klik op ‘Opslaan’ en vernieuw de pagina om te zien of het effect goed is.
 • Alles wat je op de pagina ziet kan worden aangepast!
 • Tekstbewerking gebeurt op een click to type manier in principe werkt het net als een Word document.
 • De layout van de website’s die je maakt zijn allemaal responsive. Dit wil zeggen dat website goed te zien is voor mobiel en tablet.
 • Je kan meerdere rijen kolommen en inhoudselementen gebruiken.
 • Divi wordt geleverd met meer dan 110 vooraf gemaakte lay-outs die je kan bewerken.
 • De designs of layouts die je hebt gemaakt kan je opslaan en exporteren/importeren voor gebruik op andere sites.
 • Bijna alles werkt via Drag en drop of te wel slepen en neerzetten.
 • En als laatste, de bibliotheek met beschikbare content elementen is echt indrukwekkend.

Prijzen en mijn oordeel.

Het Divi thema is een premium product en het prijsmodel is perfect aangezien je er alles mee kan en met de meeste premium thema’s kan je een aantal demo lay-outs importeren maar mag je het maar op één domeinnaam gebruiken. Kortom, in plaats van te betalen voor één thema koop je toegang tot de hele catalogus met thema’s en plug-ins van Elegante themes plus nog een site builder. Dit is waarom dit thema de meest verkochte thema wereldwijd is.

Gelukkig is het niet zo prijzig. Momenteel bestaat het lidmaatschap uit 2 pakketten:

Per jaar betalen of eenmalig. Als je kiest voor eenmalig is dit natuurlijk goedkoper als je dit thema een aantal jaar gaat gebruiken of gaat gebruiken om meerdere website te maken.

prijs elegant theme's

Tot slot deze Divi theme review: Is het een aanrader?

Heb je al redelijk wat verstand van WordPress dan is Divi het beste thema wat je kan kopen, je kan er alles mee wat je niet met een ander premium thema kan doen. Zelfs als je net begint met WordPress is dit een super makkelijk thema.  Dit thema is niet voor niets het beste thema in de wereld en is echt een must have als je een website wilt gaan maken met WordPress. Wil je meer website’s maken met Divi dan kan dit gewoon want je mag het thema onbeperkt gebruiken. Wil je toch liever gratis met WordPress beginnen? Dan zijn er zat mooie gratis thema’s die je kan downloaden. Bekijk ze hier.

Het is dus zeker een aanrader om Divi te gebruiken.

Wil je graag reageren op dit artikel dan kan dit onderaan deze pagina. Heb je hulp nodig met WordPress dan kan je altijd je vraag stellen in de Helpdesk.

Deel dit bericht:

Geef een reactie