Laden…

Customizr Theme Slider Instellen? Zo doe je dat!

Customizr Theme Slider Instellen? Een veel gedownloade thema voor WordPress is de Customizr thema, een mooi en gratis thema met een slider. Zelf gebruik ik dit thema ook nog wel eens voor mijn eigen websites. Toch moet ik af en toe nog even nadenken hoe ik op weer de slider moet instellen van dit thema. Ik dacht ik maak er een mooie pagina van. Volg de stappen hieronder om het slider voor Customizr in te stellen.

Customizr Theme Slider Instellen?

Als je niet weet hoe je deze slider moet maken volg dan de stappen hieronder. (ik ga er van uit dat je dit thema al hebt geïnstalleerd. )

Stap 1.

Klik in het admin gedeelte van je website op Media en dan op nieuw bestand: (zie afbeelding hieronder)

Customizr Theme Slider Instellen

Stap 2.

Voeg een nieuwe afbeelding toe wat je slider moet zijn. Heb je dit gedaan klik dan op de afbeelding. Er opent een nieuw venster met een aantal linkjes. Klik op Overige details bewerken.

slider aanpassen wordpress thema

Stap 3.

Je kan nu verschillende details van je afbeelding aanpassen waaronder ook als je even naar beneden scrolled, slider opties. Zet deze aan als je wilt dat deze afbeelding je slider moet worden. Als je weer verder scrolled zien je nog meer opties waaronder Titel tekst, omschrijving, titel en tekst kleur, Knop tekst, gelinkte pagina of een andere aangepaste link, (bijv. een andere website. ) open link in een nieuwe pagina of tab en link de hele slider. Vul dit allemaal in sla nog niks op en ga naar stap 4.

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
110 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

 

Stap 4.

Als je alles hebt ingevuld heb je onderaan ook nog kies een slider. Vul in het rechter lege vakje bijv. slider in en klik op voeg een slider toe. Je ziet nu een overzicht van je slider. Afbeelding, Titel, Slide tekst, knop tekst en link. Klik nu op opslaan bovenaan de pagina. (hieronder een voorbeeld)

slider maken met wordpress customizr theme

Stap 5.

Als je dit eenmaal gedaan en opgeslagen hebt ga je naar Weergave, customizer en klik je daarna op Front page content. Er staat dan ergens aan de linker kant als je even naar beneden scrolled selecteer de homepagina slider. Hier selecteer je dus de slider die je net hebt gemaakt. (dus in mijn geval slider. )

slider

Stap 6. De laatste stap.

Als je dit allemaal hebt gedaan klik je op publiceren. Als het goed is is je slider nu online. (zie mijn slider hieronder. )

mijn slider

 

Tot slot.

Customizr Theme Slider Instellen is dus erg simpel, je kan ook meerder afbeelding toevoegen aan deze slider. Je moet dan gewoon deze bovenstaande stappen nog een keer doen en dezelfde slider gebruiken.

Ik hoop dat je er wat aan hebt en dat het je gelukt is, heb je nog vragen of opmerkingen dan kan je hieronder reageren. Bedankt voor het lezen.

TIP VAN SITETALK.NL
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
110 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
De mooiste Divi themes >>
Lees meer over Divi

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie